|
کد مطلب: 150315
واکنش هاي عجيب به مرگ پادشاه سعودي
تاریخ انتشار : 1393/11/06 08:10:22 نمایش : 1255
بعد از انتشار خبر مرگ ملک عبدالله پادشاه عربستان سعودي، کشورهاي همسو با عربستان سعودي به اين موضوع واکنش نشان دادند تا مراتب تسليت خود را هرچند اغراق آميز و عجيب به جا بياورند.
 به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، درگذشت ملک عبدالله ششمين فرزند موسس سلسله آل سعود با حاشيه هايي از جمله اغراق آميز بودن پيامهاي تسليت و اقدامات دولتهاي مشترک المنافع عربستان همراه بود به طوريکه باعث تعجب بسياري از مردم و رسانهها شد.
پيام هاي تسليت: حاکم باوقار و صداي مهم تغيير!
مقامات آمريکايي براي مرگ پادشاه عربستان سنگ تمام گذاشتند و همه جوره نشان دادند که دوستي عميقي بين آنها و ملک عبدالله برقرار بوده است.
بارک اوباما رئيس جمهور آمريکا در پيامي سوزناک نوشت: «مراتب همدردي عميق مردم آمريکا را با خاندان ملک عبدالله و مردم عربستان سعودي اعلام ميکنم. ما در کنار هم مبارزات زيادي را پشت سر گذاشتيم. من هميشه براي ديدگاه ملک عبدالله ارزش قائل بودهام و براي دوستي عميق و گرممان احترام ميگذارم.او به عنوان يک رهبر، صريح بود و با شجاعت بر پايه اعتقادات خود ثابت قدم بود. يکي از اين اعتقادات ثابت قدمي و شور در روابط آمريکا و عربستان کشوري به عنوان يک نيروي حفظ ثبات و امنيت در خاورميانه بود.»
جرج بوش پدر نيز در بخشي از پيام تسليت خود درباره ملک عبدالله نوشت: «او به عنوان يک رهبر، صريح بود و با شجاعت بر پايه اعتقادات خود ثابت قدم بود.» جان مک کين سناتور آمريکايي نيز عبدالله را نوعي نماد تغيير در عربستان ناميد او نيز در بخشي از پيام خود گفت: «ملک عبدالله يکي از مهم ترين صداها براي تغيير در عربستان بود. او سيستم آموزش اين کشور را مدرنيزه کرد، به زنان حق راي داد همچنين آنها توانستند در انتخابات شهرداري ها شرکت کنند. ملک عبدالله آينده عربستان و منطقه را ساخت و اين يعني ميراثي که او بر جاي گذاشت.»
جان کري و جرج بوش پسر نيز بلافاصله بعد از مرگ ملک عبدالله پيام هاي تسليت خود را اعلام کردند. بوش پسر بعد از «دوست و شريک عزيز» خواندن ملک عبدالله گفت که حمايت عربستان سعودي در طول حمله عراق به کويت در دهه ۹۰ را هرگز فراموش نخواهد کرد. «جان کري» وزير امور خارجه ايالات متحده نيز نوشت که واشنگتن دوست خود را از دست داد.
رئيس رژيم صهيونيستي نيز از اين قافله عقب نماند و در پيامي سوزناک نوشت: « ملک عبد الله خادم الحرمين الشريفين با ميانهروي حکومت کرد و در قضيه قدس نيز به سبب حساسيت و قداستي که دارد با احترام برخورد کرد و براي تشويق ديدگاه شکوفايي در منطقه کوشيد.» او همچنين گفت: «و با حکومت باوقار و خردمندانه و مسئولانه خود يک رهبر نمونه بود.»
عزاي عمومي براي مرگ ملک عبدالله
مقامات کشورهاي عربي به خص هم چشمي ميان سران کشورها بوده است.
عبدالفتاح السيسي رئيس جمهور مصر ۷ روز عزاي عمومي در اين کشور به مناسبت مرگ ملک عبدالله اعلام کرد و براي شرکت در اين مراسم راهي عربستان شد.
پادشاه اردن و بحرين نيز کاسه داغتر از آش شدند و ۴۰ روز در اين کشور عزاي عمومي اعلام کردند تا عزادارترين کشورها براي ملک عبدالله لقب بگيرند.
در امارات متحده عربي نيز ۳ روز عزاي عمومي اعلام شد.
محمود عباس رئيس تشکيلات خودگردان فلسطين نيز در کرانه باختري ۳ روز عزاي عمومي اعلام کرد تا ارادتش به خاندان آل سعود را نشان دهد. اين در حالي است که در خود عربستان خاندان سعودي قائل به چنين اقداماتي براي پادشاه خود نيستند.
عزاداري رسمي بريتانيايي ها
بعد از انتشار خبر درگذشت ملک عبدالله پادشاه عربستان، پرچم هاي انگليس در مناطق حساس و مراکز دولتي لندن مانند « دانينگ استريت» مقر دولت انگليس، خيابان «وايت هال» در وست مينيستر و کاخ باکينگهام متعلق به خانواده سلطنتي به حالت نيمه افراشته درآمدند.
اما اين اقدام دولت انگلستان با واکنش هاي متعددي نيز همراه شد. «روت داويدسون» رهبر محافظه کاران اسکاتلند اين کار را موجي از عکسالعملهاي بي معنا خواند و «داگلاس کارسول» يکي ديگر از نمايندگان پارلمان انگليس نيمه افراشته کردن پرچم بريتانا در سوگ ملک عبدالله را حرکتي غير اخلاقي و دور از شان عموم مردم انگليس دانست.
عفو بينالملل در انگليس با اين حرکت دولت مخالفت کرد و اقدام دولت انگليس را نشانه بيتوجهي آن به نقض حقوق بشر در عربستان دانست. اما اين اظهار نظرها در حالي است که شاهزاده چارلز و ديويد کامرون نخست وزير انگلستان براي مراسم ختم پادشاه عربستان راهي اين کشور شدند.
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|